Galda de Jos - Festivalul  naţional de poezie “Nicolae Drãgan” ediţia I
 
În acest weekend, s-au reunit la Galda de Jos iubitori de culturã din toatã ţara care din dragoste pentru poezie şi în memoria poetului Nicolae Drãgan, au fost prezenţi la prima ediţie a Festivalului naþional de poezie “Nicolae Drãgan”, realizat prin initiaţiva Primãriei comunei Galda de Jos şi a şcolii cu clasele I – VIII “Nicolae Drãgan” Galda de Jos, având ca parteneri Uniunea Scriitorilor, Filiala Alba – Hunedoara, Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Biblioteca Judeţeanã “Lucian Blaga” Alba Iulia, Despãrţãmântul Astra “Ioan Neagoe” Stremţ – Teiuţ şi Casa de Ajutor Reciproc Credit Teiuş.
Manifestarile au debutat cu dezvelirea plãcii comemorative “Nicolae Drãgan”, la şcoala cu clasele I – VIII”,  urmatã de un colaj din versurile poetului, prezentat de elevi ai seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia, alocuţiuni deosebit de sensibile ale cunoscuţilor poetului:  doamna Lunca Mihaela, doamna Paula Romanescu, doamna Elena Anghel, domnul Cornel Nistea, domnul Aurel Pantea, premierea câştigãtorilor la concursul de poezie, o parodie prezentatã de elevii şcolii din localitate şi un recital susţinut de Mircea Vintilã. În cea de a doua zi a festivalulului, a avut loc un moment artistic prezentat de elevii şcolii “Nicolae Drãgan” şi mult aşteptata conferinţă “Despre iubire” susţinutã de Dan Puric.  
Dan Puric a apreciat organizarea acestui festival în mediul rural, considerând activitãţiile de acest gen, capilarele ce „vor însãnãtoşi o inimã bolnavã.  Gãsind tainice înţelesuri prin scânteia divinã ce sãlãşluieşte în el, Dan Puric, a fãcut, prin prezenţa sa la Galda de Jos, un apel la trezire, la cunoaşterea neamului, la readucerea lui la viaţã.
Înabuşiţi de propria umilinţă şi de vicisitudinile destinului lor, românii, au ajuns sã se simta ruşinaţi în a recunoaşte iubirea. Dan Puric încearcã sã ofere unei lumii, pe care o vede într-un continuu proces de dezumanizare, soluţia redescoperirii iubirii, parafrazându-l pe Fericitul Augustin «Iubeşte şi fã ce vrei !». Salvarea identitatii noastre, este pusã într-o stransã legãturã cu Dumnezeu, considerând cã romanii nu sunt numai indivizi, ci persoane, pe care le îndeamnã la redescoperire şi iubire de sine, la ascultarea glasului inimii.
Dan Puric a încheiat acest festival, cu promisiunea cã va reveni şi anul urmãtor în judeţul nostru, programate fiind deja conferinþele ce vor avea loc la Alba Iulia, Galda de Jos şi Aiud, despre martirii neamului.