Balvanyos, 29 noiembrie-2 decembrie 2012

Mesajul este simplu, direct şi îmbrăţişează conceptul-cheie din spatele uniunilor de credit: Membrii sunt cei mai importanţi. Aceste cuvinte, care cuprind tema acestui an al Zilei Internaţionale al Uniunilor de Credit(ICU), vorbeşte din inimă despre filozofia uniunilor de credit.

În faţa tuturor provocărilor, uniunile de credit au existat întotdeauna pentru a-şi servi membri", a spus Brian Branch, preşedinte şi director executiv al Consiliului Mondial al Uniunilor de Credit. „Mesajul clar şi simplu 'Membrii sunt cei mai importanţi,' rezumă motivul de existenţă al uniunilor de credit."

 

Scopul este de a evidentia contributia institutiilor asociative de tipul Uniunilor de Credit la reducerea saraciei, crearea de locuri de munca si promovarea integrarii sociale.

 Tema pentru Anul International este "Intreprinderile Asociative construiesc o lume mai buna."

 Uniunile de Credit sunt asociatii financiare detinute de membrii lor si controlate democratic de catre acestia.

 Uniunile de Credit din întreaga lume (in Romania, Casele de Ajutor Reciproc) au o oportunitate fara precedent pentru cresterea gradului de constientizare publica cu privire la contributiile miscarii la dezvoltarea socio-economica, la promovarea cresterii numarului de membri si la încurajarea adoptarii de politici si legislatie care sa promoveze pe termen lung, cresterea economica si stabilitatea financiara.